HTML

Vietnámi kalandjaink

Utolsó kommentek

Kaktuszgyümölcs

2008.10.31. 16:20 anta

A kaktuszgyümölcsöt már több képen is láthattátok, izgalmasan néz ki.

Most vettünk egyet, kibontottuk és megkóstoltam.

A feltűnő színű héj alatt teljesen fehér hús rejtőzik, nagyon kontrasztos és elsőre meghökkentő, ami tele van egészen apró fekete magokkal. Józsi el is nevezte mákos karalábénak.

Az illata kóstolás előtt semleges. A héja megvágva engem a borsó héjának illatára emlékeztet. A belseje enyhe savanykás illatú.

Az íze savanykás és édes, nagyon visszafogott. Vizes jellege miatt görögdinnyére emlékeztet, de nem olyan édes, rágni a kiwihez hasonló érzés a sok apró magocska miatt, de ízben is hasonlít rá egy picit.

Az élénk színű héj szétvágás után könnyedén lehúzható, leválik a gyümölcs húsáról, a banánhoz hasonló módon. (Talán színe miatt engem a piros viaszos burokban árult sajtokra emlékeztet, azokról is hasonlóan lehet felvágás után lefejteni a "héjukat".)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://cantho.blog.hu/api/trackback/id/tr69742529

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása