HTML

Vietnámi kalandjaink

Utolsó kommentek

A nagy gyümölcs

2008.10.09. 21:07 anta

Ma vettünk egy izét.

Ez állítólag a tegnapi vacsin szereplő egyik gyümölcs, az általam "óriásnarancs-grapefruit"-nak keresztelt fajta, csak egyben. Hát, így egészben inkább óriáskörte-grapefruit-nak látszik.

Érdekesen néz ki. :)

A képhez még annyit, hogy béna voltam és nem tettem mellé valamit, amihez viszonyíthattok, hogy mekkora. Legközelebb igyekszem ezt nem elfelejteni.

Ez a példány kb 25 cm magas és 1,678 kg (lemérettük, kilóra adták) és egyébként nagyjából 160 Ft-nak megfelelő pénzbe került.

Holnap kibontom, állítólag nem lesz könnyű dolgom, mert vastag és jó kemény, narancshoz hasonló felépítésű héja van.

Természetesen azt is leírom majd.

Egyébként mostmár egyszer ha ciki, ha nem, fényképezgetni fogok a boltban. (Csak eddig mindig siettünk valamiért.)

Egész nagy, normális boltok vannak, naaagy zöldség-gyümölcs részleggel, hatalmas választékkal. Nem sok mindent sikerül felismerni közülük.

Általunk ismert a sárgarépa, a görögdinnye, van egészen picuri és sovány fokhagyma. Körülbelül ennyi. :)

A tejtermékes rész sajnos nagyjából elhanyagolható, ők nem nagyon fogyasztanak ilyesmit, viszont pont emellett szoktak lenni a nyitott elejű polcos hűtőkben a tengeri herkentyűk. Vannak halacskák hungarocel tálcán fóliázva, úgy kezdődik, hogy félcentis halcska pakkok, egycentis halacska pakkok, másfél centisek...az arasznyiig, amiből már csak 3 darab fér egy tálcára. Ugyanígy sorban a rákocskák, mondjuk ott nem megy el arasznyiig, legalábbis olyat még nem láttam. Nyilván vannak ott is mindenféle furaságok, csak eddig mindig magunknak vadásztunk mondjuk sajtot :) és így ezeket nem tanulmányoztuk annyira.

Ezekről is teszek fel képet hamarosan.

Szólj hozzá!

Címkék: ételek

A bejegyzés trackback címe:

https://cantho.blog.hu/api/trackback/id/tr75705845

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása