HTML

Vietnámi kalandjaink

Utolsó kommentek

Hau szülinapja

2008.11.19. 21:17 anta

Mivel a magyaros ételek bemutatóját már nem sikerült volna megvalósítani, ráadásul kiderült, hogy Hau szülinapján legalább tizen leszünk, úgy döntöttünk, menjünk értterembe. Magyaros ételt pedig máskor főzök majd (ezért a javaslatokat továbbra is várom).

 

El is mentünk étterembe, nagyon jó volt a hangulat. Hau is európai jellgű ételt rendelt, rántottcsirkét sültkrumplival és gombaszósszal.

A gombaszósz annyira furcsának bizonyult, hogy telenyomta csiliszósszal. :)

És mint Józsi megjegyezte, hogy bár mi úriemberek vagyunk, ezért nem mosolyogjuk meg, de legalább annyira lenne nevetnivalónk, mint nekik volt, mikor az első evőpálcikás próbálkozásainkat nézték.

A kés-villa használata ugyanis nem igazán ment. A szegény puha rántottcsirkét felvágni nem, csak széttrancsírozni sikerült nagy szenvedések árán. :)

 

 

Heineken sört ittak a többiek, én pedig (állítólag francia) vörösbort Józsival. Aztán a végén már mindenki bort vagy boroskólát.

A fél magyar csapat hazaindult közvetlenül evés után, pedig igazán jó hangulat volt és még csak akkor jött a torta.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Leginkább ananászos gesztenyetortaként tudnám leírni, kifejezetten finom volt, a piskóta is könnyű volt és jóízű, és még a nálunk oly sokszor csúnyán elrontott hab is kiváló volt.

A tortára itt nem annyi gyertyát tűznek, ahány éves az ünnepelt, hanem csak hármat-négyet, jelképesen.

Ennek kapcsán Hau elmonta, hogy a mi számításunk szerint most a 27. szülinapját ünnepeljük, de náluk úgy számolják, hogy a megszülető baba már egy éves.

Szóval vietnámiul a 28. szülinapja volt. :)

 

 

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://cantho.blog.hu/api/trackback/id/tr45779007

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása