HTML

Vietnámi kalandjaink

Utolsó kommentek

Utcán játszó gyerekek

2008.11.20. 13:39 anta

Az itteni gyerekek jelentős többségének egészen biztosan nincs gyerekszobája. Lévén a lakásuk, ami egyben a család megélhetését biztosító bolt is többnyire, egy nagy közös helyiségből áll.

Ezért az utcán, motoron, vagy a családi boltocskák előtt, ücsörögve, sétálgatva evés vagy játék közben gyakran látunk kisgyerekeket.

Nagyon helyesek, és mintha a gyerekkori aranyosság egyik záloga, hogy a testükhöz képest nagy a fejük, itt még erőteljesebb lenne.

Mert a testük és a végtagjaik picik, mint ahogy hozzánk képest a felnőtteknek is, és ehhez nagy, kerek fejük van, csöppnyi szájacskával és nagy, csodálkozó szemekkel. Legalábbis a legkisebbeknek.

A nagyobbacskák is aranyosak. Még nekik is nagy a fejük. Ezt a jellemzőt itt idősebb korig megőrzik a gyerekek, mint nálunk. Valószínűleg a testük éri be lassabban a fejüket. :)

 

Ő talált magának egy jó kis mászókát. :)

Játszóteret eddig csak egyet láttam, azt is Saigonban, gyerek pedig rengeteg van.

Nagyon aranyos volt ez a kisfiú, örült, hogy lefényképezem.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://cantho.blog.hu/api/trackback/id/tr40779230

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása