A napokban kibontottunk egy ilyen nagy gyümölcsöt. Pomelónak hívják.
A munkafolyamat nagyjából ugyanaz volt, mint egy narancs kibontásánál, csak az egész jelentősen több energiát igényelt.
A héj ugyanis jóval keményebb és két centi vastag. Azt eleve megkezdeni, utána pedig lecibálni kemény munkát igényel, és fél óráig biztosan eltart.
Én a tetejénél kezdtem, és az egész púpot a tetején, ami körtéhez hasonlóvá teszi a formáját, lefaragtam, csak utána értem el a gyümölcs húsához.
Onnan kés segítségével, apró bevágások után tépkedtem le körbe haladva a vastag és masszív héját.
A belseje már egészen egy kibontott narancshoz hasonlít csak halványabb színű és nagyobb. Megenni viszont úgy lehet, hogy a gerezdeket elválasztó hártyákat is le kell húzni, mert sokkal erősebb anyagból vannak. Az abban lévő lédús és különálló, de egybesimuló cseppformájú bogyókra hasonlító "sejteket" lehet megeszegetni.
Az íze olyan, mint a grapefruité, csak nem keserű, tehát tulajdonképpen egy nem túl savanyú, nem túl édes narancshoz hasonlít.
Utolsó kommentek