HTML

Vietnámi kalandjaink

Utolsó kommentek

Óriáskörte-grapefruit belülről

2008.12.03. 15:54 anta

A napokban kibontottunk egy ilyen nagy gyümölcsöt. Pomelónak hívják.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A munkafolyamat nagyjából ugyanaz volt, mint egy narancs kibontásánál, csak az egész jelentősen több energiát igényelt.

A héj ugyanis jóval keményebb és két centi vastag. Azt eleve megkezdeni, utána pedig lecibálni kemény munkát igényel, és fél óráig biztosan eltart.

Én a tetejénél kezdtem, és az egész púpot a tetején, ami körtéhez hasonlóvá teszi a formáját, lefaragtam, csak utána értem el a gyümölcs húsához.

Onnan kés segítségével, apró bevágások után tépkedtem le körbe haladva a vastag és masszív héját.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

A belseje már egészen egy kibontott narancshoz hasonlít csak halványabb színű és nagyobb. Megenni viszont úgy lehet, hogy a gerezdeket elválasztó hártyákat is le kell húzni, mert sokkal erősebb anyagból vannak. Az abban lévő lédús és különálló, de egybesimuló cseppformájú bogyókra hasonlító "sejteket" lehet megeszegetni.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Az íze olyan, mint a grapefruité, csak nem keserű, tehát tulajdonképpen egy nem túl savanyú, nem túl édes narancshoz hasonlít.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://cantho.blog.hu/api/trackback/id/tr10801737

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása