HTML

Vietnámi kalandjaink

Utolsó kommentek

Vasárnapi kirándulás - úszó piac

2008.12.08. 18:17 anta

Can Tho-ba az úszó piaca miatt látogatnak a túristák. Már régóta meg szeretnénk nézni mi is, de többször le kellett mondanunk a már megszervezett kirándulást, mert Daniéknak vasárnap is dolgozniuk kellett. Mivel most vasárnap csak Dani és egy kollégája dolgozott, a többiekkel elmentünk úszó piacot nézni.

Reggel hétkor indultunk, a főtérnél lévő kikötőből nagyjából húsz-harminc perces hajókázással elértük az úszó piacot. Persze már út közben is fényképeztem.

Például egy ugyanolyan hajót, mint amivel mi mentünk.


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hagyományos csónakban utazók és a part.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Onnan tudtuk, hogy megérkeztünk, hogy elkezdett közelíteni hozzánk egy kis csónak, amit egy anyuka evezett, benne a két kisfia felváltva kínálgatta az áruikat a túristáknak.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ananász árus. Így adogatják, gyakran dobálják le a nagy hajóról a kis csónakokba a vevőnek az árut, ami gyakran több köbméter gyümölcs vagy zöldség.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hajó vevővel, és bár nem túl korán jöttünk, de ezen a nagy hajón még van áru.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Közelebbről. Ezen a képen jól látszik a rúd, ami minden hajón jelzi, hogy mit vásárolhatunk róla. Fellógatják rá az árulistát, ami elfogyott, azt pedig leszedik.

A hajók mellett elhaladva be lehetett látni az ablakokon és meggyőződhettünk róla, hogy ezek a családok a hajójukon laknak. Volt olyan fedélzet, ahol kutya és kakas is volt, kis főzőfülke, a kabin oldalára akasztva pedig ott száradt a család frissen mosott ruhatára.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kosár árus. Hogy legyen mibe belepakolni.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Árusok, vevők.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mosolygós kísérőnk a hotelből.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Visszafelé kitértünk egy kisebb ágára a folyónak és kikötöttünk egy gyümölcsöskertnél, de azt majd a következő bejegyzésben...

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://cantho.blog.hu/api/trackback/id/tr50815739

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása